vineri, 18 martie 2016

Unde gasesc un cabinet de psihologie bun?

Munca intr-o firma de programare poate sa fie foarte frumoasa, mai ales atunci cand ai proiecte interesante, mai ales atunci candd esti inconjurat de oameni cu caractere frumoase, de persoane creative care dau tt ce au maibun la munca, e oameni motivati si nu in ultimul rand de persoane pacute.

Iar munca de programator, in ciuda faptului ca implica foarte multe procese ce tin de logica, in ciuda faptului ca poate sa fie o munac foarte antrenanta pentru creier, nu este chiar atat de epuizanta pihic ca si altemeserii, unde oamenii au nevoie dupa ani de munca de perioade lungi de relaxare, de repaos sau chiar sa isi schimbe domeniul cu totul.

Mai interesant poate... este faptul ca nu prea am auzit despre programatori care sa mearga la vreun cabinet de psihologie de nevoie, sau chiar si pentru probleme minore. Asta in timp ce persoane ce efectueaza munci mult mai putin stresante sau solicitante din punct de vedere al activitatii cerebrale au nevoie constant de astfel de consultatii psihologice.

Poate si pentru ca daca vorbim despre creier, realizam ca este vorba de un organ a carui antrenare nu face altceva decat sa intareasca absolut toate functiile si mecanismele implicate in gandire + o oarecare atenuare a functiilor emotionale (ei bine - asta este mai mult o speculatie medicala decat un adevar demonstrat).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu