duminică, 27 martie 2016

Saturi prvind folosirea de aparate de aer conditionat



Pe timpul verii, in special atunci cand temperaturile de afara sunt foarte ridicate, aparatele de aer conditionat reprezinta o parte integrala din vietile noastre. 

Insa exista cateva intrebari comune: cum se poate opera un aparat de aer conditionat in mod eficient? Exista o modalitate economica de a folosi aerul conditionat? Pot raci aerul aceste aparate, insa fara ca temperaturile sa fie foarte scazute si sa fie deranjanta variatia de temperatura?

Raspunsul la toate intrebarile e: da, este posibil, insa este nevoie ca utilizatorii sa stie cum sa foloseasca fiecare functie a aparatului, in special pentru a avea un consum scazut de electriciate.

Sfaturi 

In primul rand este nevoie de alegerea unui aparat de aer conditionat ideal pentru fiecare tip de locuinta in parte, deoarece in multe cazuri pot fi suficiente dispozitivele cu o putere mai scazuta. 

De asemenea, se recomanda ca temperaturile alese sa nu fie foarte scazute, in special pe timpul verii, cand este suficienta setarea la 28 de grade. In acest mod, organismul se poate bucura de o atmosfera racoritoare, insa fara a suferi din cauza variatiilor de temperatura atunci cand parasesc incaperea. 

O regula generala este setarea dispozitivului la o temperatura cu 12 grade mai mica decat cea de afara.

Este important ca dispozitivul sa nu fie pornit si oprit des, ci se recomanda functionarea sa constanta, de dimineata pana dupa amiaza, astfel incat sa se mentina temperatura dorita si sa opereze in cele mai bune conditii, cu un consum mai scazut de electricitate.

Se recomanda ca aparatul de aer conditionat sa nu fie folosit pe timpul noptii, iar inainte de culcare se poate apela la modul Sleep. Acesta permite dispozitivului sa intre in functiune doar atunci cand temperatura urca pana la cea stabilita, asadar se aduc economii importante la electricitate, insa nici sanatatea nu este afectata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu